top of page
  • Foto van schrijverJulie

Vuige ambtsketen voor klimaatburgemeester

Op 29 februari ontving de Goudse Klimaatburgemeester Josefien de Bruin uit handen van kinderwethouder Luc van Gastel en wethouder Michel Klijmij-van der Laan haar symbolische en vooral vuige ambtsketen. Als klimaatburgemeester zet zij zich vrijwillig in om Gouwenaars te inspireren en motiveren een steentje, kei of rots bij te dragen aan een duurzame stad.


De ambtsketen maken voor een burgemeester. Die kans krijg je niet iedere dag!

De Gemeente Gouda vroeg ons eind vorig jaar of wij de ambtsketen ook wilde maken voor de Klimaatburgemeester van Gouda en tegen zo’n eervol verzoek zeg je natuurlijk geen nee. Dus gingen we begin dit jaar aan de slag. Eerst met het denkwerk en vervolgens met hamer en tang aan de vuige arbeid.


Dat de keten van afgedankte kroonkurken moest worden gemaakt was logisch. Niet alleen is de bierdop één van ons favoriete afval, Gouda was lang lang geleden een echte bierstad. En hoewel mensen bij Gouda nu vooral aan kaas en stroopwafels denken, vinden wij het helemaal niet erg dat ook bier weer zijn opmars maakt met meer en meer kleine brouwers in de stad.


Naast dat de keten, inclusief trash chique opbergkist, volledig gemaakt is van afgedankte materialen, hebben we ons qua vorm en kleur laten inspireren door die andere ambtsketen, die van de "gewone" burgemeester van Gouda. Check hier het resultaat....Comments


bottom of page