top of page
Blauwe loods Goudasfalt

Blauwe Loods op GOUDASFAlt

Vuigmaken doen we op GOUDasfalt, de broedplaats aan de rand van Gouda. Op deze voormalige (koud)asfaltcentrale aan de Hollandse IJssel hebben we onze bescheiden werkplaats en winkel in de blauwe loods waar je welkom bent om eens te komen kijken en struinen door ons voormalig afval en de vintage kleding en woon-accessoires van de Lompenloods, Typemachinefabriek en wievanZoetHout.

Openingstijden
Zondag 12:00 - 17:00

& op afspraak

We doen ons best iedere zondag open te zijn, maar heel soms zijn we op pad. Wil je ons zeker treffen of op een andere dag langskomen? Neem dan even contact met ons op en hou onze socials in de gaten. 

Naast onze vaste openingstijden vinden er in en om de blauwe loods ook regelmatig evenementen plaats. Check de agenda om te zien wat er in de pijplijn zit en op welke plekken we nog meer binnenkort te vinden zijn.

  • Instagram
  • Facebook

GOUDASFALT
Creatief. duurzaam. Rauw.

Kunstenaars, makers, kleine ondernemers en ondernemende individuen hebben hier vrij baan. Op GOUDasfalt wordt duurzaam gecreëerd, ontstaan groene en sociale ideeën, krijgt kunst de ruimte, strijk je neer op het stadsstrand of kom je juist in beweging. Op dit stukje tussenland is het niet netjes aangeharkt, maar een plek voor mogelijkheden!

Naast de vaste 'bewoners' vind je op de broedplaats het hele jaar door grote en kleine evenementen. Van festivals als Gouds Geluk, Riverdale en Gouda Maakt Toekomst tot de Warme Wintermarkt, Ride to Remember en Groene Hart Culinair.

Blauwe loods op GOUDasfalt, Gouda
GOUDasfalt van boven

Bereikbaarheid

GOUDasfalt ligt tussen de oude binnenstad van Gouda en de open Krimpenerwaard en is goed te bereiken met de fiets, auto en openbaar vervoer.

Kom je met de auto?

Stel je routeplanner in op GOUDasfalt (niet op Vuigmakers). Eenmaal op het terrein ga je direct rechtsaf en rij je door tot aan de blauwe loods waar meer dan genoeg plek is om gratis te parkeren, tenzij er een evenement is.
 

Kom je met het OV?

Vanaf station Gouda zijn er meerdere bussen die stoppen bij halte Stolwijkersluis. Vanaf daar loop je in 5 minuten over de Gouderaksedijk naar GOUDasfalt. Hou je van wandelen? Loop dan in 20 minuten vanaf station Gouda dwars door de mooie binnenstad van Gouda en vaar het laatste stukje vanaf de Nieuwe Veerstal over met het voetgangerspontje (je fiets mag mee). Een ervaring op zich!

Vaartijden van het pontje naar GOUDasfalt zijn tot april 2024:

  • zaterdag 12:00 tot 22:00 uur

  • zondag 12:00 tot 20:00 uur

* Als het stoplicht ‘op de loswal’ op groen staat aan zijde GOUDasfalt is de pont in vaart.

bottom of page