top of page
  • Foto van schrijverJulie

Voor ieder type vader een duurzaam vaderdagcadeau

Op zoek naar een origineel en duurzaam vaderdagcadeau? Zoek niet verder! Vuigmakers heeft voor iedere vader een passende ‘vuilnisbelt’. Onze broekriemen zijn allemaal handgemaakt van een afgedankte fietsband of brandweerslang, vandaar natuurlijk ook de naam.


Onze broekriemen zijn het perfecte cadeau voor elk type vader: sportief, een buitenmens, bewust, vegan, een handig Harry, eentje met humor of die flamboyante. Net als jouw vader hebben al onze upcycle riemen namelijk hun eigen unieke karakter.


In dit blog helpen we je een handje bij het vinden van het vuigste cadeau voor jouw vader. Let go!


Type 1: de easy-going vader

Of jouw vader zich nou nooit gek laat maken, houdt van een rustig rondje op de fiets. of een buitenmens is, een fietsbandriem van Vuigmakers valt sowieso in de smaak! Met de riem draagt hij niet alleen iets dat symbool voor een stukje van hemzelf, hij krijgt ook comfort en stijl dankzij de unieke bandprofielen en -kleuren. Ideaal voor de vader die van het leven geniet, zonder concessies te doen aan zijn looks.


Type 2: de wielerfanaat als vader

Voor de vader die de weg op gaat alsof hij de Tour de France rijdt, hebben we riemen gemaakt van oude racefietsbanden. Sportief, flexibel en niet te missen. Perfect voor de sportieve vader die snelheid en stijl weet te waarderen. 


Extra uniek: Laat voor de echte wielerfanaat een custom made riem maken van zijn eigen afgedankte fietsband.


Type 3: de duurzame vader

Is jouw vader altijd bezig met de planeet? Dan is een van onze riemen het ultieme duurzame cadeau voor hem. Gemaakt van gerecycled materiaal, zodat hij een mode-item draagt dat bijdraagt aan een betere wereld.

Type 4: de vader met klimaatbewuste kinderen

Ook voor de vaders die worden geïnspireerd door hun klimaatbewuste kinderen, is een broekriem van Vuigmakers een perfecte keuze. Het is een cadeau met een verhaal: een afgedankte fietsband of brandweerslang die een nieuw leven krijgt als stoer accessoire.


Type 5: de vegan vader

Onze riemen zijn het ideale vegan cadeau voor mannen. Ze zijn niet alleen vrij van dierlijke materialen ze gaan ook nog eens lang mee en geven uiting aan je vaders plantaardige levensstijl.


Type 6: de flamboyante vader

Houdt jouw vader wel van een beetje opvallen? Naast dat we riemen van zwarte fietsbanden maken, verwerken we ook met enige regelmaat fietsbanden met een opvallende kleurtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een blauwe broekriem gemaakt van een afgedankte Swapfiets-band? Of broekriem met een kleurrijk patroon doordat de anti-leklaag door het vele fietsen zichtbaar is geworden? Een riem als deze laat het karakter van jouw vader nog beter tot zijn recht komt!


Type 7: de vader met een brandweerslang in z'n broek

Heeft je vader geregeld last van humor, en is hij stoer tegelijkertijd? Geef hem dan eindelijk die langgekoesterde brandweerslang in zijn broek: een riem gemaakt van afgedankte brandweerslangen. Deze riemen zijn robuust, strak, komen in verschillende kleuren en een mooi verhaal van kracht en redding.


Type 8: Vaders met een maatje meer of minder

Al onze broekriemen maken we standaard oversized, lees: veel te lang! Hierdoor kan een riem eenvoudig op iedere gewenste maat worden gemaakt. Dat kan hij zelf doen met de simpele instructie die we altijd meesturen, maar we doen het op maat maken ook graag voor hem. In dat geval hebben we wel de juiste afmeting nodig. Hoe je deze kunt meten zie je hier.


Type 9: de ‘doe-het-zelf-vader

Voor de vaders die niet vies zijn van een beetje klussen en maken hebben we een upcycle workshop: creëer je eigen vuilnisbelt. In een paar uur tijd ontwerp en maak je op een unieke plek van een afgedankte fietsband of brandweerslang je eigen broekriem. Een ideaal cadeau om samen te beleven! Check onze agenda voor de aankomende workshop of stuur een mail als je op een andere datum afval wilt komen verwerken.


Let’s make trash count!

Elk van onze broekriemen heeft zijn eigen unieke weg afgelegd en daardoor eigen karakter, net als jouw vader. Kortom, het perfecte duurzame cadeau voor hem.


Check onze vuige online collectie aan vuilnisbelts. Zit de riem voor jouw vader er net even niet tussen? Aarzel niet en stuur ons een mail.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page